Трчав по автобусо и паднав во виро. Помина покрај мене еден ќелеш и ми се искези…..”Мислиш со пливање ќе го стигниш”….

Навремето јадевме домати оти немавме пари за ќебапи.
Сега јадиме ќебапи оти немаме пари за домати.

Се скарав со Блажо и му кладов вијагра во кафето. Да знајте после само како трчаше по мене и ми се извинваше…

Комшијата ми глуми пичлеме….а го има слечено само докторката ко ќе кашла, да му ги слушни плуќата.

Велат младината не е каква шо беше, ами и бабите не се какви шо беа. Чорапи не плетат, зелници не сукат…само на ФБ дремат.

Маро ! – се спреми за страсен секс цела ноќ ?
Шо ти пак ќе излегваш со другарите ?

Ако купам гардероба парите одат во Кинезите.
Ако купам кола парите одат во Германија, Италија или Франција.
Ако купам нафта парите одат кај Арапите.
Ако купам гас парите одат во Русите.
Ако купам овошје парите одат во Еквадор ,Гватемала или Хондурас.
Ако купам мобилен парите одат во Кореја.
Ако купам патики парите одат во Тајван.
Ако ом на одмор парите одат кај Грците, Бугарите, Црногорците или Турците.
Единствен начин парите да останат во Македонија е ако пијам домашна ракија.
Да и помогнеме на македонската економија најдобро што можеме.

Во сексо има 68 пози, а 69 та, е чистење на алатите.

Дедо ми на доктор
Слечи се да те прегледам !
Цел да се слечам ?
Цел, тасма..
Се слекол дедо ми и докторо шо да види…целио тетовиран сликовница.
Шое ова на тебе бе дедо ?
Ех ко си бев млад го шетав свето, и од секој град имам тетоважа…Рим, Париз, Лондон…
Ами шо ти е то Ам – ам, на таквото ?
Ехх дедо ми натажен…
Ко си бев млад пишеше АМСТЕРДАМ

Блажо се моли в црква..
Господе !
Ми подари прекрасно детство, па ми го зеде.
Ми подари прекрасна младост, па ми ја зеде и неа
После то ми подари жена… многу време помина…
Да те потсетам !

Битолчанката непозната за редакцијата, статусите се пуштени по пријатели. Но алал да и е! Респект.