После апелот на Техничкото училиште Ѓорги Наумов од Битола дека има потреба од материјалот варалит (0.3-0.5 mm), кој е потребен за нивниот 3Д печатар за изработка на визир маски кои им се неопходни на здравствените работници во овој период на справување со корона вирусот,

денес од фотокопирница БАБУК му излегоја во пресрет и заедно со нив обезбедија материјал за изработка на 1000 визир маски !!!

3Д принтерот Техничко го има добиено од Фондот за иновации и технолошки развој и со него ќе се изработуваат маските и визирите со кои ќе се опремат локалните медицински работници.

Браво за нив. 👏👏👏

Фотографии од Фејсбук страна на ОУ ЃОРГИ НАУМОВ Битола и непознат извор