Бојан Јовчевски го освои второто место во категорија Јуниори на меѓународната даунхил трка во Ниш Србија. Ова е одличен резултат кој ќе биди поголема мотивација за следната трка во Пампорово Бугарија.

Изразуваат голема благодарност до неговите поддржувачи:
Таскфорце Ариес Агенција ЈК Травел-Битола Гет Оне, Пуб Боурбон Стрит, Пекара Булевар, Бролинс осигурување, МинтИнс