Го освоив среброто во многу силна конкуренција во категоријата до 67 килограми. Изгубив само во финалето за сини појаси, а моите противници беа силни и подготвени“, изјави Чурино за и додаде:

„Имав три борби по ред, изгубив во финалето. Резултатот беше 0-0 и ми дадоа негативен поен за неактивност. Не можев да му го поминам гардот на противникот. Ме чуваше цврсто во затворен гард и така ја доби борбата, а мене ми избега златото“…

Повеќе на Ipon.mk/В.Д.