Оваа сабота во 17.00 часот на „Опел арената“ во Мајнц, Германија ќе биде одигран натпревар во чест на битолчанецот Николче Новески, кој го организира клубот каде тој една деценија настапуваше, Мајнц 05.

На натпреварот ќе учествуваат и Кариус, Мохамед Зидан, Полански, скоро сите соиграчи кои низ годините ја делеа соблекувалната заедно со него. Со почит Николче!