Покрај маестрално исвирената “Македонско девојче”, како битолчани не можевме а да не ја побараме и “Битола мој роден крај” да биде исвирена од маестро Путин. Музиката на ова видео е монтажа и истото е за забава и благодарност за големата поддршка на Руската Федерација и нашиот братски народ кон нас и нашата Битола, без намера некој да навредиме.

Спасибо маестро Путин. 


Извор Агенција Спутник оригиналната верзија на https://youtu.be/I5Af_Ka0auw