Со музичкиот настап на Битолскиот бенд – Corrosion во 20.30 започна 10-тото по ред издание на ФЕСТИВАЛОТ ЗА ЛИТЕРАТУРА И АУДИО ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ „300 РАБОТИ, ТРИСТА“.

Организаторот Игор Трајковски Фоја, спомна дека низ годините се случиле „300 работи..“, низ годините фестивалот започнувал со промоции на книги, спотови, филмови а на истиот учествувале гости од целата земина топка, за а годинешново издание да започне со музички настап на мадиот битолски бенд, кој создава авторска музика.

Вечерта помина во позитивна атмосвера, во која посетителите покрај бендот Corrosion, имаа можност да го проследат настапот на Битослкиот Рок бедн – Sound Waves со кој се зокржи првата фестивалска вечер.

Вечерва на програмата е промовија на книгата „Колегиумски Записник 009“ зборник на трудово од група автори, пропратена со – Дизајн на храна и музика, ДЈ сет ILE THE HEAR. Денешниов настан е во коорганизација со здружението ЛАТЕРАЛ.