Силен ветер со брзина од над 60 км/ч кој синоќа дуваше на територијата на град Битола откорна над 20 дрвја во нашиот град и направи проблем со уличното осветлување,
Од ЈП Комуналец Битола апелираат доколку има некои паднати дрвја или проблем со уличното осветлување да пријавите на телефонскиот број 047/207-400.

Извор официјална фб страна на ЈП Комуналец Битола