На 21 јуни додека траеше службата во манастирот св.Теодор Тирон во с.Граешница, битолско се случи Божјо чудо, се појави крст во дрвата над манастирот. Откако заврши службата крстот исчезна.

Бог помеѓу нас , е и ќе биде !

Марија Митревска