Возејќи ја својата количка на Корзо, Свежиот на неќење удрил некоја гркинка на Корзо, по што таја се изнервирала и почнала да на грчки да му вика… 

А овај ладнокрвно ѝ рекол :

“ЗА МАКЕДОНСКИ, ВЕ МОЛИМЕ ПРИТИСНЕТЕ ЕДЕН”