Денес на ден 02-06-2019 со почеток во 12:00 часот, во организација на ВФМ и ВК 15ти Мај на Плоштад Магнолија, пред Саат кула ќе се одржи ридско-велосипедска трка на релација Битола – Нижо Поле патека со должина од 15 км. Крајна цел е Ски центар Стрежево.

Пријава за трката на secret[email protected] , [email protected] или телефон 075 309 888

Стартни броеви ќе се доделуваат од 11:00 до 11:40 часот

ТЕХНИЧКИ ПРОПИСИ се вози во велосипедска клупска опрема, заштитна кацига, исправен велосипед

НАГРАДИ медалји и признанија на првопласирани тројца по категорија

ПРАВО НА УЧЕСТВО имаат сите регистрирани лекарски прегледани и осигурани велосипедисти во категории: сениори, јуниори, кадети, У-15, У-13, мастерс и жени

Бодувањето ќе се врши според ранг-листатата за друмски велосипедизам

Трошоци за организација се на терет на организаторот, клубовите учествуваат на свој трошок.

КАЗНИ Според правилникот на УЦИ и ВФМ

ПОСЕБНИ ОДРЕДБИ
Организаторот има право на измена на пропозициите за што е должен еден час пред стартот да ги извести учесниците со прифаќање на овие пропозиции учесниците возат на сопствена одговорност.