БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Послем неколку месечното макотрпно реконструирање на убавината на некогашната принцеза на Балканот Хајдар Кади Џамијата во Битола работата завршува и конечно е при крај. Не остана уште многу време кога таа повторно ќе блесне и ќе си го добие нејзиниот сјај. Фотографиите се на Мемет Селмани на кој му благодариме за нивниот ангажман во разубавувањето на нашата Битола. Да се надеваме дека ова ќе биде уште еден голем поттик и за надлежните во нивното ангажирање да сите знаменити историски објекти во Битола си го добијат својот заслужен сјај, објекти какви што нема никаде во Македонија и пошироко на Балканот.Машала

[metaslider id=1767]

 

 

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here