Зачувана разгледница, потпишана од македонските алпинисти испратена од Непал, Монт Еверест 1989 година. (досега никогаш не објавена)

Во чест на 10 мај 1989 година каде во Непал, загина Димитар Илиевски – Мурато. Македонски алпинист, познат како првиот Македонец што ја има освоено највисоката планина во светот — Монт Еверест.


Благодарност до Марија Трајковска за оваа прекрасна разгледница.