Почитувани,
Ве покануваме на промоција на каталогот „Градски костими“
од колекцијата на НУ „Завод и музеј“ Битола, на авторот Наде Геневска Брачиќ, етнолог, кустос – советник, во среда на 13 декември во 13:00 часот во Мала сала на НУ „Завод и музеј“ Битола
Промотор на каталогот Проф. др. Мирјана Мирчевска, Институт за етнологија и антропологија.