Претседателот на РК Еурофарм Пелистер, проф. д-р Зоран Стерјев е избран за нов член на Управниот одбор на СЕХА Гаспром лигата на редовното собрание на натпреварувањето во Задар.

Ова е првпат член на нашиот клуб да биде во структурите на СЕХА лигата. На собранието Михајло Михајловски е избран за почесен претседател, а на негово место доаѓа Божидар Ѓурковиќ. Комесар за натпревари останува Марјан Начевски.