БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Почитувани граѓани речиси сите прогностички модели укажуваат на тоа дека ова лето во Битола и битолско нема да видиме некој премногу изразен и долг топлотен бран кој би условил температури до па и над 40 °C.

Сепак и доколку се случи тоа иако шансите за тоа барем засега се многу мали тоа би траело сосема кратко.

Речиси цела југоисточна Европа во текот на следните месеци ќе биде постудена од просекот како и со повеќе врнежи особено во нашиот дел од југоисточна Европа.

Во ваква ситуација можни се и изразени циклонски системи кој би условувале поинтензивни врнежи од дожд и поголемо количество на воден талог.

Секако со оглед на тоа дека се работи за доста подолгорочна анализа на времето ПРОМЕНИ НА истата и тоа како е можна па ние и понатаму КОНТИНУИРАНО ќе ја следиме секоја ново – настаната временска ситуација и навремено ќе ве информираме.

За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил каде можете да ја погледнете и секоја ново – обновена временска состојба – СЛАВЧО ПОПОСКИ

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here