Некој од малите битолски приватници и стопанственици самостојно се потрудија да ја развеселат и разубават предновогодишната атмосфера која како да закасна или на битолски речено, едвај дојде со на Паца бродо, во градот под Пелистер. На битолчани не му треба многу за дружење освен варено вино, печени костени и музика. Секоја чест пекара Векна, секогаш ќе ја имате нашата поддршка.