Денес, по повод патрониот празник на СОЗУ Кузман Шапкарев- земјоделство училиште во присуство на ученици од основните училишта од Битола беше промовиран новиот „Паркот за социјализација на миленици“
Граѓаните на Битола се добредојдени да го посетат паркот во секое време.