БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Деновиве со самото реновирање и реставрација на Хајдар Кади Џамијата во Битола е поставен и новиот лустер кој ја осветлува внатрешноста и новата убавина на архитектонското ремек дело на турскиот архитект Синан Мимар од далечната 1561/2 година.

Фотографии Седа Јалцинклаја ТИКА

 

img_20160816_135041.jpg

img_20160816_135059.jpg

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here