Од страна на членовите на ИПА ( International Police Association) од Битола за обновата на планинарскиот Дом Копанки се пренесени 16 м3 песок.

Истите во текот на денот се конфекционирани во вреќи и со помош на жичарницата ќе бидат транспортирани до планинарскиот дом.

Утре на 16 јуни 2018 г. продолжува доброволната работна акција за санација на планинарскиот Дом Копанки.

Повелете битолчани да дадеме и ние свој придонес во сето тоа!

Список од досегашните помагатели ТУКА

Сметки за донации ТУКА