Заводот за рехабилитација за деца со оштетен слух Кочо Рацин во Битола е основан во 1949 година.
Тоа е првата социјална институција основана во Македонија и претставува столб на македонската специјална едукација.
Основни дејности на Заводот биле:
– Санација и корекција на говорот
– Специјално основно образование на лица со оштетен слух и говор

,, Секој крај претставува еден нов почеток “

Завршувањето на основното образование претставува крај на едно поглавје од книгата на животот. Нека деновите во новото поглавје кое следува Ви бидат исполнети со многу насмевки и успеси.

ЧЕСТИТА ПОЛУМАТУРА!