Битолчанецот Филип Наневски има 24 год дипломец на музичката академија и моментално работи во приватно музичко училиште како професор по клавир.

Љубовта кон музиката ја негува уште од неговата 5 годишна возраст кога бил запишан во нижото музичко училиште, и од 6 год. почна да свири на клавир. Средното образование го заврши во музичкото училиште во Битола. Има настапувано на многу концерти, натпревари и др.