Пингпонгарките до 11 години Надали Бејковска и Калина Митева освоија бронзени медали делејки го третото место

Денес во Прилеп се одржа првиот Мастерс Државен турнир во пинг понг во категорија до 11 години за момчиња и девојчина. ППК Пелагонија од Битола настапи со три девојчиња и едно момче, од кои Натали Бејковска и Калина Митева освоија бронзени медали делејки го третото место и постигнувајки голем успех.

ППК Пелагонија