Дарија Крстевска, ателетичарка на АК Олимп го освои второто место во сениорска конкуренција на првиот ден на Националното првенство во атлетика кое се одржува овој викенд на арената Тоше Проески во Скопје.

Дарија има само 17 години и веќе нижи одлични резултати во најсилната конкуренција, што е доказ за нејзиниот талент и интензивни тренинзи под будното око на докажаниот тренер Демир Даутовски.