Пецката се поднови со електричен скутер кој го доби од битолската болница. Скутерот е половен и скоро нов, донација од Шведска кој Пецката ќе го вози исклучиво само за негови лични потреби, прошетки низ шеталиште и град. 

Велосипедот сеуште останува за неговата работа и за ништо нема да го менува. Искажува голема благодарност кон Директорот на битолската болница и главната сестра за нивната голема великодушност. 

Со здравје да се вози Пецка нека ти е среќна Новата година…