Во телефонскиот разговор каде му го честитавме 46тиот роденден, го запрашавне која е неговата најголема желба . Самиот како од пушка ни одговори:

ЗНАЕТЕ ШТО! ШТО ПОБРЗО ДА СЕ ИЗГРАДИ ПРИФАТИЛИШТЕТО ВО БИТОЛА И ДА СЕ ПРИБЕРАТ СИТЕ КУТРИЊА КОИ СЕ ОСТАВЕНИ НА МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ НИЗ ГРАДОТ.

Да се надеваме дека тоа и ќе се случи и опструкциите ќе завршат што побрзо само во интерес за доброто на граѓаните.

Среќен роденден Пецка …