БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Со вкупно пет златни медали се закити битолчанката шеф Весна Тодоровска Алачковска како дел од тимот на ГастроМак во категориите: национално јадење, комплет мени, модерна кујна – јадење во три ганга, како и во категориите – паста, пица и азиска кујна.

Инаку македонската асоцијација на готвачи и шефови на кујни – Гастро Мак Македонија, освоија вкупно шест златни медали на годинешните интернационални гастрономски натпревари во Будва, Црна Гора и Best Cook Fest во Измир, Турција кои што се одржа на крајот на април.

Да им честитаме и да ги поздравиме!

Извор Бизнис Вести

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here