Пред половина час започна пожар во атарот на с. Ниже поле кој се заканува да го зафати целиот Национален Парк Пелистер . Од нас да апелираме до надлежните побрзо да се превземат мерки со цел негово ставање под контрола. Несовесноста на граѓаните повторно доаѓа до израз!