Нашиот национален парк Пелистер според реномираните The best travel places.com е сместен во 13те национални паркови во светот кои допрва чекаат да бидат откриени.
” Национален парк за кој никогаш не сте слушнале во земја за која веројатно, исто така, никогаш не сте слушнале, Пелистер дефинитивно вреди да го потроши вашето драгоцено време. Дрвјата на овој национален парк се доста неверојатни, но најдобриот дел е погледот од најгоре, гледајќи во двете глацијални езера наречени Пелистерски очи…..

Тоа е прекрасен национален парк кој чека да биде откриен”…пишуваат уредниците.

13 National Parks that you wish you have heard of sooner

Благодариме…