Моментално во спортската сала ”Младост” во Битола се одигрува ракометен натпревар помеѓу битолските  титани, екипите на РК Пелистер и РК Работник од Битола кои моментално се носители и двигатели на спортот во нашиот град. А каков беше спортот и ракометот во Битола некогаш, ќе се потрудиме малку низ кратки видеа да Ве вратиме дваесет години назад. Пелистер во сезоната 1995/96 стигна до полуфинале во Европскиот куп на победници, каде за противник го имаше германскиот Лемго. Во првиот меч на гости Пелистер е поразен со 25:23, и сега на 30.03.1996 г во Битола е големиот реванш. Друго нема што да се зборува одиме дел по дел….

Снимка Тера Телевизија и Зоран Мишевски