БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Пелистерски очи е песна од маестро Александар Џамбазов направена за Виолета Томовска. Забавната редакција на одредени композитори им даде нарачки на да напишат мелодии кои Виолета Томовска ќе ги изведува. Прва ја сними „Пелистерски очи“ на Александар Џамбазов, на текст на Ѓоко Георгиев. Тоа беше почеток нејзината кариера…

Песната на Јутуб најверојатно е изведена од Виолета Томовска, а не од Нина Спирова.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here