Откога се наместија лимените тараби околу објектот започна неговото неколку месечно интензивно внатрешно реновирање и разубавување. Денес конечно салата на Офицерскиот Дом во Битола го доби својот сјај и блесна со својата убавина.
Битолчани среќни дека му се оствари долгогодишната желба, заедно со нивните другари и пријатели од денес па натаму ќе можат истиот да го посетат и да се напијат по едно кафе.
Погледнете како тој сега изгледа!

(Априлилили)