20.00 Нова Сцена
Спам Студио, Софија-Бугарија
„КУЧЕНЦЕТО СЕ НАСМЕА“
по романот „Прашај ја прашината“ од од Џон Фанте
режија: Ана Батева
актер: Севар Иванов

21.30 Голема Сцена на НУ Центар за култура
Театар Painted Bird, Истанбул, Турција
„КУЌАТА НА НОРА “
од Хенрик Ибзен
режија: Јешим Кочак и Јале Карабекир
актер: Седа Елхан

Фото Диоген Хаџи Коста Милевски