Уште една UCI 1 трка позади битолските бајкери на досега најтешката стаза на Пампорово, Р. Бугарија каде остварија одлични резултати и огромен напредок.

Jовче Даскаловски го освои 3-то место во мастер категоријата, Боби Ивановски после тежок пад на квалификации успеа да заврши 17-ти во најсилната конкуренција во елит категорија додека Бојан Јовчевски 16-ти во јуниори поради дефект на неговиот велосипед.