БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Недела на 31.03.2019 ново метење! Во 10 ч. ќе го окупираме ѓубрето пак кај новиот пазар, околу хотел Битола, зад Кеопс и сите мини депонии натаму. Новото ајде на кафе, нека стане ајде на метење!

Уште еднаш да си се потсетиме кои ни се целите:

1. Конечно будење на еко свеста кај секој граѓанин
2. Тргање од мобилните телефони на неколку часа
3. Учење што е волонтерство и општестевно – корисна работа
4. Мноооооооооогу дружење, смеење, мајтапи на сметка на имбецилите кои фрлаат се’ и сешто кај ќе стигнат
5. Давање нов лик на местата што секојдневно ги гледаме
6. Убивање на досадната недела

Ве каниме да ни се придружите доколку сметате дека сакате и можете. За сите душебрижници не се секирајте заштитени сме со опрема од заштитни ракавици. Не не мислете многу, мрднете и дојдете фатете се за работа. Или барем за промена дајте свој личен пример. Или пак не дремете по балкони додека чистиме, слезете и помогнете. Како сакате, така. Ве чекаме да си докажеме дека не сме поголемо ѓубре од ѓубрето!

П. С. Би биле благодарни доколку потврдите присуство!

Марија Магдалена Петковска Микаровска

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here