Оваа недела на 23.06.2024 г.со почеток од 08.00 до 22.00ч. во Спортската сала Боро Чурлевски ќе се одржи Меѓународен натпревар во спортски танц, во свечениот дел, додека финалните рунди ќе започнат од 18.00ч. Домаќин и организатор ќе биде Танцовиот спортски клуб Степ АП од Битола.