Илјадници луѓе ја оставија својата зимска облека за да скијат во бикини на “Boogel-Woogel” битолскиот ски фестивал.
Освен скијачките патеки, гледачите уживаат во прекрасните скијачки облечени во бикини и дводелни костими за капење.

Илјадници скијачки ја раслекоја својата тешка зимска облека и со жешки бикини и дводелни летни купачи ги исполнија терените на Баба планина. Се смета дека годишниот скијачки фестивал “Boogel-Woogel” ќе привлече 20.000 обожаватели токму во текот на викендот. Олимпиското одморалиште Пелистер и Нижеполе во Националниот парк Пелистер беа домаќини на скијачкиот настан на Boogel-Woogel, во кој учесниците се спуштаат по падините со бикини и костуми за капење.

Фестивалот започна минатиот четврток и трае до понеделник и се верува дека привлече повеќе од 20.000 посетители во неговата втора година на одржување.
Учесниците на настанот уживаат во скијањето, добрата музика, базените на хотел Молика и неуморните ноќни забави!

Веста е измислена и е направена според постоечките фестивали кои се одржуваат во Русија…

Извор од фестивалот https://www.slavorum.org/thousands-ditch-their-winter-clothing-for-bikini-boogelwoogel-russian-ski-festival/