Битола од крајот на 19-тиот век е градот на конзулите, градот има повеќе клавири од кој и да е друг град на Балканот, семејствата зборувале дома на француски, а се носела мода од Париз. И до ден денешен Битола ја негува таа европска традиција и до ден денешен е рамо до рамо со една Виена, Будимпешта, Париз, Грац, Минхен.

На фотографиите е новогодишното украсување пред 2017 г. Битола кое тогаш сите ги остави без здив!

 Сликите биле испратени од читател кој можеби сакал, можеби и не, да остане анонимен, не бил прашан… 

Извор Мојо.мк