1.Битолчани од неверување сами ќе си маваат шамари, за да се сигурни дека сето ова е вистина и не сонуваат!

2.Ќе се бара психијатар повеќе на кој ќе му се раскажува дека нешто се случува со нас и ул. Климент Охридски ја видовме со асфалт!

3.Внимателно ќе се допира асфалтот и ќе се стапнува на него со големо воодешување, за секој случај да не не е вистински!

4.Со возила нема да се вози се додека нема да има официјално соопштение дека е безбедно за возење и дека улицата е наменета и за возила.

5.Ќе има голема кампања “Возиме по Климент” сѐ со цел да се разбие скептичноста на битолчани, рекламни спотови, флаери, сликање, профилни рамки на фејсбук и сл.

6.Ќе има голема забава, со жива музика, свирачи, труби и тапани, ќе се полива асфалто со пиво и вино се со цел да трае подолго, за аирлија и бериќет. Како изненадување на забавата по шарени бермуди, бели чорапи и чик влечки ќе се појави почитуванио Владо Јаневски!

7.Секој ќе сака да се слика и тагни на тоа место, да прошета и да го повози својот автомобил.

8.Ќе се апдејтира фамозната изјава на еден жител од едно битолско село “Дека пато е асфалтиран МАСОВНО”.

9.Овогодинешната “Бела Ноќ 2019” ќе се одржи баш тука на оваа улица!

Замислете, сето ова ни се случува во 21 век!

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here