БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

25.09.1985

ПЕЛИСТЕР-Партизан Бјеловар, мајсторка за опстанок во прва Југословенска лига.
Караван од 21 автобус од Битола се упатува за Белград да даде поддршка на ракометарите на Пелистер.
Но едно нешто на овај натпревар е поразлично од претходните организирани каравани. На оваа утакмица се појавува за прв пат организирана група со транспаренти, за прв пат има организирано навивање…

Тие млади дечки се нарекуваат Битолчани Мотокари ЧКЕМБАРИ Македонци.

На овој ден пред 35 години се создадени ЧКЕМБАРИ, останатото е историја.

ЧКЕМБАРИ БИТОЛА

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here