На денешен ден пред 11 години не напушти една битолска легенда и еден од поистакнатите учесници во формирањето на Чкембари.
🕊АТАНАС СМИЛКОВ – КЕНАН (1970-2012)

Песните на Кенан се пејат и ден денес, химната “Птицо Моја” сеуште грми по стадионите и салите и секогаш предизвикува посебна емоција и ежење кај секој битолчанец.

Кенан остави генерации кои од 1985 до 2023 не скршнале од основните принципи на Чкембари.

Утре 13ч. ПЕЛИСТЕР – Осогово
ДОЈДИ НА ФУДБАЛ, ДА ЗГРМИ ГЛАСНО НЕГОВОТО ИМЕ!

ВЕЧНА ТИ СЛАВА!

Чкембари Битола

Тука е видеото од неговата песна со неговиот, химна на навивачката група Чкембари и Пелистер.