Маме и еб*вте на Битола, дрво не ќе остани. Ат Пазар имаше прекрасно паркче пред зградите, уредени, со стари дрва и бисти на истакнат Македонци, пензионери и деца шетаа и седеа таму редовно пред Комисионото, центар на дружба на маалото. И на то маме му ебавте. За шо? Кружен тек онаму каде шо и не е потребен… Најубо околу Битола да има кружен тек, никој да не влегва, да не гледа до кое дереџе е градот.

Божидар Божиновски ака Моџо Килингтон