ВОЛИМ ПАРТИЗАН КАО ОЧИ СВОЈЕ, ВОЛИМ ПАРТИЗАН ЦРНО БЕЛЕ БОЈЕ… – химната на навивачката група “Гробари”…

Помладите генерации можеби незнаат, дека најдолгото навивачко знаме во Југославија, го поседуваше белградски “Ф.К. ПАРТИЗАН” кое и денес е во Музејот на истоимениот клуб, подарок од битолските фанови на едно од “Вечните дербија” против ФК “Црвена Звезда” во Белград !

А битолските фотографии беа објавени во тогашниот најтиражен спортски неделник “ТЕМПО” !

Навивачкото знаме во должина на паркингот кај спортската сала
Групна фотографија од навивачите кои со воз го носат знамето во Белград

Фудбалерите на Партизан ги отпоздравуваат битолчани

Фото и текст Димитрија Гиновски Гина