Драги другари, најмили дечиња, пробата за овогодинешната Бадникова поворка ќе се одржи во вторник, 27.12.2022 г. во 17:30 часот во Центарот за православна веронаука, веднаш до Пелагонка 2.
Оваа година, уште повеќе од минатата, да го разгориме христијанскиот оган, кој ќе ги грее нашите срценца и до наредната година.

Ве чекаме насмеани, весели, расположени, сите, дури и во поголем број здрави и живи

Со љубов,
Координативно тело за организација на Бадникови поворки во Битола.