Во текот на вчерашниот ден беа доделени признанијата за најуспешните во сезона 2018/2019 од страна на Скијачката федерација на Македонија за севкупен пласман во Алпски куп и Државни првенства.

Нашите млади битолчани од СКИ КЛУБ ПЕЛИСТЕР ги преполнаа сите групи и ни донесоа назад во Битола полна маса пехари.

Резултатите за сите се следни: Група
Снегулки U8 женски:
I место: Андреевска Калина и Атлагиќ Вања.
Снегулки U10 женски:
III место: Златевска Илина
Цицибани U12 женски:
II место: Милевска Ева

И нашите најпопуларни нинџи во сноуборд категорија и освоени

I место: Мушуланова Анамари
I место: Ристевски Евгениј
II место: Мушуланов Андреј

Честитки за сите, за СКИ КЛУБОТ ПЕЛИСТЕР и нивните подржувачи! 👏👏👏