БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

По повод 5ти мај, Денот на децата во Јапонија, Амбасадата на Јапонија го организираа натпреварот „Кодомо но Хи“, каде
жири комисијата составена од Амбасадорот Савада Хиронори, Проф. Гоце Наневски и Проф. Д-р. Дита Старова Ќерими доделија три први награди за најдобра творба во категорија на автори од 2 до 5 години, автори од 6 до 8 години и автори од 9 до 12 години.

Победници се:

1.Мила Лековска за „Тетка Биберче“ – (4 г.) од Градинката „Мајски Цвет“ – Битола

2.Вега Митјан за „Суиџин“- (8 г.)

3. Елена Вчковска за „Без наслов“ – (12 г.) од Основното училиште „Тодор Ангелевски“ – Битола

Во текот на вчерашниот ден 18-ти мај, Амбасадорот на Јапонија во Македонија, господинот Савада оствари средба со Мила, Вега и Елена кои ги освоија првите награди во своите категории на натпреварот и му ги врачи наградите.

Честитки до нашите најмлади битолчанчиња.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here