Колку Пелистер и Баба планина сеуште се неискористени дестинации за сите нас. Колку нашиот град Битола и ние битолчани пропуштаме што е сѐ како застанато во времето. А не треба многу и само од туризам можиме да живееме. Да се замислиме малце ако можи и уште да сонуваме за инвестиции на некои швајцарски инвеститори, богати арапи од Саудиска Арабија итн.

Некои од нас го користат тоа малце слободно време што го имаат за да ни прикажат на сите нас дека еден ден “можи да не биди”. Голем поздрав до Коче и Јонче, и дај боже за некоја година сите таму горе со гондоли и скијачки лифтови да Ви правиме друштво…

Фото и видео Коче Мусуланов-“Шумски фенери”