Шеснаесет ученици од СОУ „Таки Даскало“ зедоа учество на натпреварите организирани од Џуниор атчивмент, поддржани од МОН, ЕУ и Општина Битола и учествуваа на обуките “Панда лабс џуниор за праведна транзиција” од 19 до 21.06.2022 година, кои се одржаа во Струга. Од нив 5 ученици се наградени и учествуваа во петдневната едукација за надградба на претприемачките вештини во Охрид од 20 до 24.08.2022 година.