Од лево на десно: Михајло Трифуновски, Димитар Илиевски Мурато и домаќинот на Копанки Мирче, фотографија од 1970/71 година испратена од Михајло Трифуновски.

На денешен ден пред 35 години Д.И.Мурато го освои Монт Еверест и трагично остана да почива на тоа место. Слава му!