ПОЧИТУВАНИ ВЕРНИЦИ,
ВО ПРЕСРЕТ НА НАЈГОЛЕМИОТ ХРИСТИЈАНСКИ ПРАЗНИК
„ВЕЛИГДЕН“, МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ПРЕСПАНСКО – ПЕЛАГОНИСКА ЕПАРХИЈА, ЗАЕДНО СО НЕКОЛКУ
ФИРМИ ОД ПРИВАТНИОТ СЕКТОР И ДЕЛ ОД НАШИТЕ СОГРАЃАНИ,
ОРГАНИЗИРА ТРАДИЦИОНАЛЕН РУЧЕК ПО ПОВОД ГОЛЕМИОТ
ХРИСТИЈАНСКИ ПРАЗНИК „ЦВЕТНИЦИ“ НА ДЕН 28.04.2024 Г.,(НЕДЕЛА) ЗА СИТЕ ВЕРНИЦИ КОИ ПРИСУСТВУВААТ НА СВЕТАТА БОГОСЛУЖБА ВО СОБОРНИОТ ХРАМ „СВ.ВМЧ.ДИМИТРИЈ“ – БИТОЛА.

ПРАЗНИЧНАТА ТРПЕЗА ЌЕ ЈА БЛАГОСЛОВИ НЕГОВОТО
ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО МИТРОПОЛИТОТ Г.ПЕТАР.